Autor

Salutare tuturor!

Numele meu este Claudiu Balan, am 28 de ani, sunt căsătorit şi am doi copilaşi. Încă de la cinci ani tata m-a învăţat să joc şah şi mi-a plăcut mult. Sunt un jucător mediocru spre slab, nu prea am răbdare şi de aceea fac multe greşeli în timpul unei partide.

Sunt absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi lucrurile pe care le-am învăţat acolo mi-au deschis multe orizonturi.

Am început să observ foarte multe legături între jocului de şah şi lumea în care trăim. M-am gândit că ar fi interesant să abordez anumite lucruri din credinţa ortodoxă prin perspectiva regulilor şi conceptului jocului de şah.

Putem să-l cunoaşte pe Dumnezeu din roua dimineţii, din razele soarelui, dintr-un bob de fasole, dintr-o roată zimţată… Orice lucru creat poartă amprenta Creatorului, trebuie doar să avem ochi s-o percepem.

Sfântul Maxim Mărturisitorul spunea: “Omul prin contemplarea raţiunilor lumii înconjurătoare poate să ajungă la înţelegerea faptului că fiecare lucru sau fiinţă din natura creată are un singur izvor, pe Dumnezeu cel în Treime care a pus în fiecare o raţiune a existenţei.”

Scopul acestui blog este: “un altfel de a-L cunoaşte pe Dumnezeu.”

Claudiu Balan
contact@ortodoxiatinerilor.ro
Advertisement

3 Responses to Autor

  1. littlesensei says:

    frumos “altfel” de a-l cunoaste pe Dzeu! spor in toate!

  2. Claudiu says:

    Mulțumim mult.

  3. Dan Gurgui says:

    Buna ziua. As vrea sa public articolul dv. “Tabla de joc, timpul, piesele şi mutarea lor” in revista de sah “e4 e5” . Revista este online la adresa http://clubulproblemistilorromani.blogspot.ro/p/revista-te4-e5t.html . Va rog sa ma contactati la e-mail sau chiar telefon 0747-078954 (Orange). Trebuie sa va marturisesc ca am mai publicat articolele dv. si in nr. 22/2012 si 23/2012. Va rog sa-mi spuneti daca imi deati voie ca public acest articol. As fi bucuros daca mi-ati sugera un articol mai bun sau care va place. Va multumesc anticipat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s